Moeder- en vaderdag

Beste ouder(s) / verzorger(s),

zoals u weet vinden we het op De Blije Kralenplank belangrijk dat de onderwijstijd effectief wordt besteed. De uren op de dag dat uw kostbare sneeuwvlok aan onze zorg is toevertrouwd zijn essentieel voor de ontwikkeling en de leeropbrengsten, die weer in directe relatie staan tot zijn of haar toekomstperspectief. Ook uw pensioen wordt hiermee veiliggesteld, aangezien een zoon of dochter met een goede baan prima de kosten van uw oude dag op zich kan nemen.
We zien het dan ook als onze missie om de lestijd te bewaken en ‘roostervervuiling’ te voorkomen.

Met bovenstaande in gedachten wil ik u dan ook graag – en met enige trots- informeren over het afschaffen van het productiewerk van de traditionele vader- en moederdagcadeautjes.

Het kost de docenten jaarlijks enkele weken onmisbare onderwijstijd én uren voorbereiding om te zorgen dat alle kinderen hetzelfde presentje mee krijgen dat
1. niets van doen heeft met hun eigen unieke persoonlijkheid want
2. op Pinterest gevonden is en/of verwijst naar een gezegde dat in de huidige taalsetting nauwelijks meer wordt gebezigd (zoals het immer populaire ‘Je bent een kei’)
3. deel uitmaakt van massaproductie en onder dwang gemaakt is
4. in 80% van de gevallen na een week in de prullenbak verdwijnt
Deze tijd en moeite kan grondiger worden ingezet, in het belang van de ontwikkeling van uw kind en uw oudedagsvoorziening.

Om te zorgen dat de vaders, moeders en andere opvoeders zondag a.s. wel kunnen genieten van een verwenmoment ligt er bij de conciërge een stapeltje kleurplaten op A5formaat klaar. Deze kunt u meenemen en thuis, samen met uw kind en onder het genot van een kopje thee – quality time! een mooier cadeau bestaat niet-, prachtig inkleuren en daarna voorzien van een welgemeend compliment en een mooie strik. Lint hiervoor is eveneens bij de conciërge af te halen. Instructies voor het maken van een strik vindt u hier.

Geen tijd om te kleuren? Ook het brengen van ontbijt op bed wordt immer gewaardeerd, evenals het vrijstellen van huishoudelijk werk, een toiletbezoek zonder toeschouwers of kloppen op de deur, hem/haar laten uitslapen en het zelf zoeken naar waar je lievelingsonderbroek ligt.

Voor alle moeders, vaders en andere opvoeders die dit lezen: uiteraard heeft dit besluit op geen enkele manier te maken met onze waardering voor jullie. Zonder betrokken ouders zijn de scholen nergens. We hopen dan ook dat ons respect zichtbaar is aan de manier waarop we je elke ochtend begroeten, hoe we naast je staan als er zorgen zijn over je kind en hoe we altijd voor jullie beschikbaar zijn.*

Namens het team van OBS De Blije Kralenplank:

alvast een fijne Moederdag.

*behalve in het weekend en buiten werktijd.


error