Mail van Annette: Plumeau doet niet mee met vertelkring wegens crisissituatie

Van: Annette-en-Plumeau@homeline.nl
Aan: Wilhelmien@deblijekralenplank.com
Onderwerp: vertelkring

Beste juf Wilhelmien,

Zoals je weet kwakkelt Poisson, de goudvis van onze Plumeau, al een tijdje met zijn gezondheid en is hij onder behandeling van de dierenarts. Die blijft volhouden dat er niets aan de hand is met het beestje. Desalniettemin ga ik elke twee weken met Poisson naar het spreekuur, beter een keer te veel dan te weinig. Je weet tenslotte niet of de huidige dierenartsen wel voldoende verstand hebben van dit soort problematiek.

Zaterdagavond laat zag ik opeens dat Poisson levenloos in zijn kom hing. Ik ben meteen in actie gekomen.
Ik heb de motor van onze Audi E-tron gestart, Poisson in zijn reiskom gezet en ben naar boven gerend om de kinderen wakker te maken.
Op dergelijke momenten denk je niet na, je doet gewoon.
Zij wisten natuurlijk niet wat er gaande was, dus kostte het enige moeite om hen in de auto te krijgen. Gelukkig had ik nog een bakje biologische framboosjes in de keuken en kon ik hen daarmee wat afleiden.
Als ik er nu aan terugdenk word ik weer emotioneel.
Twee huilende kinderen achterin de auto en een goudvis op de passagiersstoel waarvoor elke seconde telt. Afgrijselijk.

Gelukkig is Poisson – waarschijnlijk door alle commotie- al snel uit zijn catatonische toestand ontwaakt.
Het is altijd een empathische vis geweest. Vlak voordat ik de straat uit wilde rijden zag ik hem opeens weer voorzichtig rondjes zwemmen. Met de klok mee, zoals hij altijd doet.

Om een lang verhaal kort te maken: ik wil niet dat Plu morgenvroeg met de vertelkring meedoet.
Dat de andere kinderen een fijner weekend hebben gehad dan zij is te confronterend en funest voor haar zelfbeeld. Ze is door haar hoogsensitiviteit toch al een uitzondering.
Ik hoor dan ook graag tot welk tijdstip de ochtendkring plaatsvindt, zodat ik Plu daarna naar school kan brengen. Ik zal je dan ook meteen op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen. Dat duurt niet lang, ik denk aan een halfuurtje voldoende te hebben.

Daarnaast heb ik overleg gehad met de psycholoog van Plumeau. Ze zal je richtlijnen geven over hoe je kinderen die met dit soort crisissituaties te maken hebben gehad het beste kunt benaderen. Morgenmiddag komt ze Plu in de klas observeren en spreekt ze het handelingsplan met je door. Ook kun je dan een hulpvraag stellen.
Ik heb uiteraard alle vertrouwen in jouw vakbekwaamheid, maar er zijn nu eenmaal zaken die de reguliere leerkracht simpelweg boven de pet gaan.
Alvast dank voor je begrip.

Met vriendelijke groeten,

Annette de la Poussière