Processierupsje Nooitgenoeg

Van: Lousewies.wendelien@hostmail.net
Aan: Wilhelmien@deblijekralenplank.com
Onderwerp: Thema Processierupsje Nooitgenoeg

Beste Wilhelmien,

Wat leuk, dat thema over de Processierups!
Als de moeder van Plumeau straks de instrumentjes gestemd heeft kun je er mooi het volgende liedje bij zingen:

Heel klein rupsje in de laan
Nee, jou raak ik echt niet aan
Anders raak je je haartjes kwijt
En dan krijg ik later spijt
Heel klein rupsje in de laan
Nee, jou raak ik echt niet aan

Ik vond dit leuke idee van druivenrupsjes. Het lijkt me meteen een goede gelegenheid om gezonde snacks bij de ouders en kinderen onder de aandacht brengen. Dertig van die stokjes heb je zó klaar en het rendement is behoorlijk. Een win-winsituatie. Ik stuur de foto van de druivenrupsen mee in de bijlage. Screenshotje, hoor, ik weet niet hoe dat werkt met links.
Er is ongetwijfeld een collega die je kan helpen het originele bericht op te zoeken als je het zelf niet kunt vinden of wanneer je meer instructies nodig hebt dan de foto alleen.
Gezien jouw leeftijd is het logisch dat dit digitale tijdperk een uitdaging voor je vormt.

Niet vergeten om de druifjes in vieren te snijden, hoor! Ik had ergens op Facebook gezien dat ze ook half nog gevaarlijk zijn voor kleuters. Of peuters. Iets in die richting. Ach, doet er niet toe. Veiligheid gaat voor, dat ben je vast wel met me eens. Druiven moet je trouwens ook extra goed wassen met al die pesticiden van tegenwoordig.

Succes met je thema, het wordt vast leuk.
Anyway, zo vreselijk veel hoef je die kleuters ook weer niet bij te brengen. Een beetje rondhangen in de zandbak of de poppenhoek kunnen ze best zonder jou.
Dan heb jij mooi tijd om de rupsen te maken en er een begeleidende ouderbrief bij te schrijven. Op deze manier kost het je geen extra tijd, want ik las in het NRC dat leerkrachten het druk hebben met…nou ja, met dingen.
Ik kan helaas niet komen helpen, want ik heb een full-time baan. Jij ook natuurlijk, haha, maar ik heb een baan-baan.
Het lukt ongetwijfeld prima zonder mijn hulp. Veel rupsenplezier! Ik zou willen dat ik erbij kon zijn.

Groeten,
Lousewies, de moeder van Wendelien

Met dank aan Marianne Saiso