Plumeau heeft last van de regen

Van: Annette-en-Plumeau@homeline.nl
Aan: Gerda@deblijekralenplank.com
Onderwerp: Regen

Beste Gerda,

Heb je genoten van de Dag van de Leraar gisteren? Fijn hé, dat die op een zaterdag viel dit jaar. Dan kunnen de leraren heerlijk uitrusten -welverdiend!- en hebben wij als ouders er geen last van.
Hopelijk ben je lekker bijgekomen en kun je er morgen weer fris tegenaan. Ik meende aan je te zien dat je wel wat rust kon gebruiken, als is het maar om in de ochtend niet zo te hoeven haasten. Dan heb je nét iets meer tijd om je haar netjes te doen en op je gemakje te bekijken of die ene trui wel op die broek past. Haha!
Geeft niets hoor.

Ik mail je expres even op zondag zodat je dit gelezen hebt voordat de school morgen begint. Ik neem aan dat juf Wilhelmien je in de overdracht alles heeft verteld over Plumeau’s hoogsensitiviteit?
We zagen gisteren de weersvoorspelling (Gerrit heeft het altijd bij het rechte eind) en ik heb er niet van kunnen slapen.

Ik maak me enorme zorgen over het negatieve effect dat de voorspelde regen op mijn kleine Plumeau heeft. Het getik van die druppels op haar jas…het stoort haar mateloos. We hebben ook een paraplu geprobeerd, maar dat versterkt het geluid alleen en heeft dus een averechts effect.
Steeds als ik met Plu in de regen naar buiten wil begint ze te gillen, net zolang tot ik haar naar binnen laat gaan. Ze laat zich dan alleen troosten met warme magere chocoladesojamelk en een uurtje spelen op de tablet.

Hier thuis kunnen we uiteraard goed inspelen op de behoeften van Plumeau. We hebben met haar afgesproken dat ze in de regen niet naar buiten hoeft als het geluid van de regendruppels haar zo uit haar evenwicht brengt. Je kunt je daar vast wel in vinden.
Om te zorgen dat de overgang tussen thuis en school niet te groot is geef ik Plu morgen haar tablet mee. Ik wil je natuurlijk niet onnodig belasten met de bijzondere zorg van ons kind. Daarom zit er ook een beker chocoladesojamelk in haar tas. Het hoeft maar een paar minuten opgewarmd te worden in een pannetje.
Niet in de magnetron! Die straling is funest.

Als de andere kinderen naar buiten zijn kun je Plumeau aan haar tablet zetten en op je gemakje de sojamelk opwarmen, dan kost het jou geen extra lestijd.
Je kent me, ik denk graag met je mee! Alvast bedankt voor je medewerking.

Met vriendelijke groeten,

Annette de la Poussière