Lavette en Chaussette

Van: Lavette-en-Chaussette@homeline.nl
Aan: Wilhelmien@deblijekralenplank.com
Onderwerp: prikkels in het klaslokaal

Beste juf Wilhelmien,

Allereerst wil ik aan je kwijt dat we zo blij zijn dat onze Lavette bij jou in de klas zit. Mijn zus Annette is altijd vol lof over wat je voor haar dochter Plumeau hebt betekend.
Hoogsensitiviteit zit bij ons in de familie, daarom is het zo fijn dat je daar al een paar jaar ervaring mee hebt door het contact met Plu. Lavette is ook een zeer hoogsensitief kind.

Ik kan me niet altijd vinden in de manier waarop Annette met Plumeau om gaat, als ik zo vrij mag zijn dat te zeggen. Plu moet toch ook leren dat de wereld niet om haar en haar hoogsensitiviteit draait. Mijn zus is een curlingouder. Iemand zou dat eens tegen haar moeten zeggen.
Ik niet hoor, ik kijk wel uit.
Dan wordt het er met familieaangelegenheden niet gezelliger op, haha! Geeft alleen maar gedoe onder de kerstboom.

Anyway, mijn man en ik pakken het anders aan. We proberen oplossingen te vinden waar dat kan, maar soms gaat het simpelweg niet.
Omdat Lavette dagelijks naar school moet lijkt het ons wel een goed idee om wat minimale aanpassingen aan haar leeromgeving te doen.
Tijdens onze vakantie in het buitenland kwamen we terecht in een klaslokaal waarvan we denken dat het een ideale omgeving voor onze Lavette zou zijn. We kunnen ons voorstellen dat jij het te druk hebt om daar bewust mee bezig te zijn. Administratie en dergelijke, we begrijpen dat volledig.
Daarom hebben we het lokaal gefilmd.

Ik stuur de video mee, dan kun je zien wat we ongeveer verwachten. Niet extreems, gewoon iets meer gestructureerd. Dat vind je zelf vast ook fijn. Je lijkt me wat rusteloos en ongeconcentreerd.
Al die leermiddelen aan de muur…dat kan niet goed zijn voor een mens.

Geniet van je dag en een kusje van Lavette!

Chaussette de Vadrouille (tante van Plumeau en Poubelle)