Ouders voor de klas

Van: Lennart-Lodewijk@communicationsolutions.com
Aan: directie@deblijekralenplank.com
Onderwerp: Ouders voor de klas

Geachte directeur,

Groot was mijn verbazing en woede toen ik via de media vernam dat er ouders voor de klas mogen indien er geen bevoegde leerkracht beschikbaar is. Wat een ongelooflijk wanbeleid. Onze kinderen hebben recht op goed onderwijs!
Het is nog tot daar aan toe dat mijn zoon Arnout-Jan een jaar bij juf Gerda in de groep heeft gezeten. Die achterstand haalt hij, dankzij mijn eigen expertise en zijn uitzonderlijke intelligentie, wel in. Arnout-Jan is een begaafde jongen met hoogopgeleide ouders. Dat heeft niet elk kind.
Laat ik één ding duidelijk stellen: gewone ouders horen niet voor de klas! Die mensen beschikken niet over de juiste kwalificaties.
Mijn zoon verdient een top-of-the-bill leerkracht en daarmee bedoel ik niet de eerste de beste huismoeder die te weinig strijkwerk te doen heeft. Een schande is het.

Omdat de opleiding van Arnout-Jan een topprioriteit moet zijn, ook voor u, neem ik geen genoegen met halfbakken onderwijs.
Daarom bied ik me graag aan als vrijwilliger om de groep over te nemen wanneer de eigen leerkracht ziek is. Ik heb jarenlange ervaring met kinderen: ik heb er tenslotte zelf één.
Ik kan de kinderen kennis en vaardigheden bijbrengen waar ze hun verdere leven wat aan hebben. Uitleg van de beurskoersen bijvoorbeeld, Brexit: hoe en wat, het behoorlijk strikken van een stropdas of de voor- en nadelen van een BMW tegenover een Tesla, ik ben op vele gebieden inzetbaar. Ik heb geen officiële lesbevoegdheid, maar gezien mijn denkniveau steek ik met kop en schouders boven uw team uit.

Ik hoor graag met spoed van u waar ik mijn kwaliteiten kan inzetten. Uiteraard reken ik wel de gebruikelijke voorrijkosten en verwacht ik een auto en een MacBook van de zaak.

Hoogachtend,

Lennart-Lodewijk,
de vader van Arnout-Jan