Plumeau viert een prikkelarm Sinterklaasfeest

Van: Annette-en-Plumeau@homeline.nl
Aan: Gerda@deblijekralenplank.com
Onderwerp: Sinterklaas

Beste juf Gerda,

Je weet ongetwijfeld dat Sinterklaas morgen in Nederland aan komt.
Dat hele Sintfeest is voor mijn hoogsensitieve Plumeau bijzonder stressvol. Ik bereid haar natuurlijk voor (daar begin ik in juni al mee) op het hele gebeuren.
Zo heb ik de intochten van de afgelopen jaren op dvd gezet en weet Plu dus precies hoe dat gaat: de boot komt te laat, of draait om, of er is iets anders mee aan de hand.
Sint komt uiteindelijk altijd netjes met de stoomboot in de haven aan.

En nu komt de man opeens met de trein.
Je begrijpt dat dit de nodige druk op ons gezin legt.
Ik ga er dan ook vanuit dat je maandag wat extra tijd vrijmaakt voor Plu om de uitzending van het Sinterklaasjournaal één op één met haar te bespreken.
Dat hoeft natuurlijk niet onder lestijd. Stel je voor! Je hebt je handen vol met al die andere kinderen erbij.
Het mag daarom gewoon in je pauze. Dat is voor jullie beiden fijn.

Omdat de komende weken toch al zo onoverzichtelijk zijn heb ik enkele tips voor je. Je kunt niet alles weten als leerkracht, daar heb ik alle begrip voor en daarom denk ik even met je mee:

1. Dat drukke Sinterklaaspapier is funest voor hoogsensitieve kinderen. Er is sfeervol lichtbruin papier te koop waarin hun presentjes prachtig kunnen worden ingepakt. Wel wat duurder, maar dat kan vast uit de ouderbijdrage worden betaald. Uiteraard kunnen de cadeautjes van de andere kinderen gewoon in papier van de Zeeman worden verpakt. Dat scheelt in de kosten.

2. Om de overgang naar de kerstdagen gemakkelijker te maken zie je hier een goede inpaksuggestie:

Ik heb nog een rolletje touw liggen dat je mag gebruiken. De takjes kun je vast wel bij een tuincentrum halen, dan kost het je niets. Alleen een beetje tijd, maar ik hoorde van minister Slob dat onderwijs een roeping is en dan zet je daar moeiteloos een stapje extra voor, toch?
Deze video is ook zeer handig. Je kunt vast wel een paar minuutjes vrijmaken om hem te bekijken. Als je dan nog vragen hebt, kom ik maandag tijdens het buitenspelen graag extra uitleg aan je geven.

3. De termen ‘pepernoot’ en ‘kruidnoot’ worden vaak met elkaar verward. ‘Pepernoten worden gemaakt van roggebloem met honing en anijs en hebben een onregelmatige vorm. De smaak en structuur is vergelijkbaar met taaitaai’ (bron: Wikipedia). Een kruidnoot is géén pepernoot.
Ik heb Plu duidelijk het verschil uitgelegd en het zorgt voor onrust als de benamingen op school verkeerd worden gebruikt.

4. Daarop aansluitend: de dame die het Sinterklaasjournaal presenteert heet Dieuwertje Blok. De klasgenootjes van Plumeau noemen haar Piemeltje Lok, Biebeltje Bok of Wiebeltje Sok. Gelieve dat tijdig te corrigeren. Mijn Plu kan niet omgaan met dergelijke vreemde benamingen.

Dat was het voor nu. Als iets niet duidelijk is mag je me altijd bellen.
Graag gedaan hoor! Geniet van je weekend!

Met vriendelijke groeten,

Annette de la Poussière