Sinterklaas: de reactie van Gerda

Van: Gerda@deblijekralenplank.com
Aan: Annette-en-Plumeau@homeline.nl
Onderwerp: RE: Sinterklaas

Beste Annette,

Ik begrijp uiteraard dat de Sinterklaastijd een stressvolle periode is voor Plumeau. Dat is het ook voor BlessingVirginYa’h, Floor, Bloem, Vesper, Jaimz, Pieternella, Heavenly Gold, Wolf Willem en de rest van de groep.

Sinterklaas komt inderdaad aan met de trein. Dat is bij de kinderen al een ruime week bekend en Plu wist dat zelfs eerder dan ik. Apart bespreken is dus niet nodig.
We hebben de klimaatcrisis uitgebreid in de klas besproken en de kinderen hopen dat de Sint zijn vervuilende stoomboot voortaan in Spanje laat of in elk geval ter compensatie een aantal zonnepanelen op het Pietenhuis legt.

De groep is druk bezig met het ontwerpen van hun eigen Sinterklaaspapier. Dat van Plu is bijzonder creatief: ze teken, schildert en stempelt dat het een lieve lust is. Om eerlijk te zijn is het niet bijzonder mooi, maar het kind fleurt er helemaal van op. Ze vergat zelfs haar biologische framboosjes op te eten terwijl ze met de vingerverf in de weer was. Geen zorgen hoor, je krijgt die verf meestal goed uit de kleren. De stempelinkt ook. Geloof ik.

Wat je inpaktip betreft: dat ziet er prachtig uit! Ik heb overleg gehad met de moeder van FelicityHarmonyDeLuxe (van de OR) en je bent van harte welkom om op school voor alle groepen de cadeautjes in te komen pakken.
Zij is het met me eens dat het in Plumeau’s belang is om álle presentjes op jouw manier in te pakken. We willen geen onnodige onrust veroorzaken door meerdere soorten inpakstijlen te hanteren en jouw manier is absoluut de beste. De OR verzamelt alle materialen en zorgt dat alles eind deze week klaar staat. Kost je niets!
Alleen een beetje tijd, maar ik las in de Vriendin dat het moederschap een roeping is en dan zet je daar moeiteloos een stapje extra voor, toch?

Tot morgen!

Groeten,
Gerda

PS: Piemeltje Lok, hahaha!