Leerkracht aangenaam verrast door uitgebreide klaagmail

De dag van juf Gerda kon niet meer stuk toen zij vanmorgen om acht uur haar mailbox nog even snel opende. Tot haar grote blijdschap was er wederom een uitgebreide klaagmail van de vader van Arnout-Jan, waarin hij op bloemrijke wijze vraagtekens zet bij het functioneren van het onderwijzend personeel van De Blije Kralenplank en van Gerda in het bijzonder. Wat een vreugdevol begin van haar dag!

Gerda’s taalgevoelige ziel maakte een sprongetje van blijdschap bij het lezen van de diverse verfrissend geformuleerde aantijgingen die door het beeldscherm heen haar lokaal in werden geslingerd. Vooral de alinea over hoe zij in haar professionaliteit het gedrag van Arnout-Jan trachtte te corrigeren toen de kleine schavuit een klasgenoot te lijf ging met een figuurzaag bracht tranen in haar ogen van ontroering.

Dat een ouder een dergelijke mate van betrokkenheid toont en zelfs ruim de tijd neemt om zijn gedachten aan het digitale papier toe te vertrouwen maakt dat Gerda haar dag op een positieve, ontspannen manier kan beginnen. Hulde!