Mail aan Juf Gerda over Arnout-Jan en het figuurzaagincident

Van: Lennart-Lodewijk@communicationsolutions.com
Aan: Gerda@deblijekralenplank.com
Onderwerp: Figuurzaagincident

Beste Juf Gerda,

Ik ben zeer voor open communicatie en stel u dan ook op de hoogte van het volgende.
Tot mijn grote verbazing en ongenoegen uitte mijn zoon Arnout-Jan vanavond tijdens het diner zijn grieven over de manier waarop hij door u is aangesproken. Hij geeft aan, en ik citeer, ‘Juf Gerda geeft mij ELKE dag straf’. Arnout-Jan vertelt altijd de waarheid, zo hebben Quirine en ik hem opgevoed.
Het komt mij regelmatig er ore dat Arnout-Jan op schandalige wijze door u wordt benadeeld.
Zo is Arnout gepasseerd voor de hoofdrol in de jaarlijkse toneeluitvoering, wat ik onbegrijpelijk vind. Wij bezoeken met regelmaat het theater, alwaar mijn zoon zeer geboeid en vaak tot tranen geroerd zit te kijken naar hetgeen zich op de planken afspeelt. Door hem niet te kiezen voor de rol van Prins in Sneeuwwitje heeft u hem diep in zijn kinderziel geraakt. Gezien uw ‘carrière’ als leerkracht basisonderwijs verwacht ik niet dat u zich in een dergelijke getalenteerde geest kunt verplaatsen, toch vind ik het wenselijk dat u enig besef krijgt van hetgeen u hiermee heeft aangericht.

Dat u wel vaker een merkwaardige vorm van ‘expertise’ aan de dag legt blijkt eens te meer na het figuurzaagincident van eerder deze week. Dat Arnout-Jan door uw toedoen niet meer in de gelegenheid werd gesteld zijn creatieve project naar tevredenheid af te ronden vind ik zeer kwalijk. U zou hem moeten stimuleren in het out-of-the-box-denken in plaats van mijn zoon te dwingen zich te conformeren aan allerlei beperkende, door mensen zoals u opgestelde, bekrompen kaders.

Het zal u dan ook niet verbazen dat ik over bovenstaande op korte termijn een gesprek eis. Ik ben beschikbaar buiten kantooruren en bij voorkeur tussen 19:30u en 20:30u in de avond. Ik verwacht per ommegaande een reactie waarin u aangeeft op welke avond ik u op school kan treffen.

Hoogachtend,

Lennart-Lodewijk, de vader van Arnout-Jan