Adviesgesprek valt ouders van Madalwine (5) tegen: we hadden gehoopt op tweetalig atheneum

Het zit de ouders van Madalwine (5) toch niet helemaal lekker: het schooladvies voor hun kleine spruit is anders dan verwacht.

‘Onze Maddie ontwikkelt zich in een enorm tempo. Ze is erg intelligent en heeft daarom veel extra uitdaging nodig. Haar juf zegt dat ze dat beeld niet herkent . Maar zo is Madalwine. Altijd bescheiden en op de achtergrond. Ze laat anderen liever shinen. Haar taalvaardigheid is ook buitengewoon. Op deze jonge leeftijd geeft ze al blijk van een uitgebreide Engelse woordenschat. Ik begrijp niet dat de leerkracht dat niet ziet. Waarschijnlijk worden ze daar ook niet voor opgeleid. Je kunt die mensen dat niet kwalijk nemen. Ik heb een gesprek aangevraagd met de directeur,’ aldus de vader van Madalwine. ‘Daar kan ik dan toch beter mee levelen.’

We vroegen juf Wilhelmien om commentaar. ‘Ik kan daar kort over zijn. Het te pas en te onpas roepen van ‘shit’ en ‘WTF’ is geen uiting van Engelse taalvaardigheid of welke taalvaardigheid dan ook.’

error