Juf Gerda reageert op het zandbakincident

Van: Gerda@deblijekralenplank.com
Aan: Lennart-Lodewijk@communicationsolutions.com
Onderwerp: RE: Zandbakincident

Beste Lennart-Lodewijk,

Het klopt inderdaad dat Arnout-Jan weleens met zand in zijn haar naar huis is gegaan, al zou ik zijn stekels niet direct beschrijven als ‘delicate krullen’.
Uw zoon speelt graag Fortnite met zijn vriendjes in de zandbak. Daarbij gebruikt hij de emmertjes als helm. Helaas vergeet hij om de genoemde emmers leeg te gooien alvorens ze op zijn hoofd te zetten.

Het gebruik van royale hoeveelheden hummus in Arnout-Jan’s haar verklaart waarom Poubelle al wekenlang last heeft van haar luchtwegen, daardoor veel onderwijstijd heeft gemist en zij wellicht een jaar moet doubleren. Poubelle heeft namelijk een zeer ernstige kikkererwtenallergie.
De betreffende allergie is tijdens de ouderinformatieavond aan het begin van het schooljaar uitvoerig besproken. Daarnaast is er een uitgebreide mail naar alle ouders gestuurd en heeft het in de nieuwsbrief gestaan.
U had dus kunnen weten dat enkel de geur van kikkererwten al zorgt voor een lichamelijke reactie.

De door u opgestelde mail waarin u aangeeft bewust hummus in het haar van uw zoon te smeren zal ik doorsturen aan de vader van Poubelle, Dhr. De La Poussière, evenals een printscreen van de naar u verzonden informatiemail en nieuwsbrief over de betreffende allergie.
Gezien zijn ervaring als letselschadeadvocaat verwacht ik dat hij op korte termijn contact met u zal opnemen.

Terugkomend op het zandbakverhaal: ik zal uiteraard met Arnout-Jan bespreken dat hij beter moet kijken of er zand in zijn soldatenhelm zit.

Met vriendelijke groeten,

Gerda